Palvelun avulla saat verkkokauppaan käyttöön Klarna Checkout -kassan ja Klarnan suosituimmat maksutavat.

Moderni Klarna Checkout-kassa ja Klarnan maksupalvelut on sisäänrakennettu MyCashflow'hun. Voit tilata palvelun käyttöön vaivattomasti hallintatyökalun kautta.

MyCashflow'ssa on saatavilla myös vaihtoehtoinen Klarna Payments -maksupalvelu, jolla saat verkkokauppaan Klarnan maksutavat ja Klarnan ylläpitämän helppokäyttöisen ja turvallisen maksusivun.

Klarna Checkoutissa lasku lähetetään aina toimitusosoitteen sähköpostiin. Maksaja ei siis voi olla eri henkilö kuin tilauksen vastaanottaja Klarna Checkoutia käytettäessä.

Hinnoittelu

Palvelun käyttö on maksullista. Klarna perii jokaisesta Klarnan palveluilla maksetusta tilauksesta prosenttimääräisen provisiomaksun. Provision määrä riippuu verkkokaupalla käytössä olevasta palvelupaketista sekä myynnin kohdemaasta.

Katso hinnasto ›

Asennus ja käyttöönotto

Voit ottaa Klarnan maksuratkaisun käyttöön hallintatyökalun Asetukset > Maksutavat -sivulla.

 1. Paina Aktivoi maksuratkaisu -painiketta.

  Klarnan käyttöönottosivu aukeaa.

 2. Täytä yrityksesi tiedot käyttöönottolomakkeelle ja lähetä lomake.

  Lähetettyäsi lomakkeen verkkokauppaan luodaan automaattisesti maksutapa, joka käyttää Klarna Checkout -palvelua.

  Maksutavan nimi on Verkkopankki, luottokortti, lasku tai erämaksu.

  Klarnan tunnukset syötetään automaattisesti maksutavan asetuksiin.

 3. Mene takaisin Asetukset > Maksutavat -sivulle, valitse Verkkopankki, luottokortti, lasku tai erämaksu -maksutapa ja paina Muokkaa-painiketta.
 4. Varmista, että maksutapa on testitilassa, jolloin se näkyy verkkokaupan kassalla vain verkkokaupan hallintatyökalun käyttäjille.

  Testitilassa tilauksia ei veloiteta. Testitilassa luodut tilaukset on myös mahdollista poistaa kokonaan verkkokaupasta.

 5. Klarna lähettää käyttöönotossa antamaasi sähköpostiin kyselyn yrityksen tosiasiallisista edustajista, joka 1-2 viikon aikana saat sähköpostitse Klarnalta. Vastaa kyselyyn.

  Kyselyyn on välttämätöntä vastata, jotta saapuneiden maksujen tilitykset voidaan aktivoida.

  Vastattuasi kyselyyn Klarna suorittaa vielä viimeisen tarkistuksen kauppaasi heti kun kauppaan on saapunut ensimmäinen oikea maksutapahtuma. Prosessin nopeuttamiseksi kannattaa tarkistaa, että verkkokauppasi toimitus- ja palautusehdot, yhteystiedot sekä y-tunnus ovat saatavilla ja ajan tasalla. Huomaathan, että kauppasi täytyy olla avoinna ja maksutavan käytettävissä, jotta tarkistus voidaan tehdä.

 6. Testaa maksujen suorittamista Klarnan palveluilla. Kun olet testannut maksupalvelua riittävästi, ota testitila pois käytöstä Klarna-maksutavan asetuksissa.

  Klarnan kaikki maksupalvelut aktivoituvat vasta, kun verkkokauppaan tehdään Klarnan kautta yksi tilaus, kun maksutapa ei ole testitilassa. Voit tehdä tilauksen kauppaan itse, jos haluat aktivoida maksupalvelut välittömästi.

Käyttöönoton jälkeen verkkokaupassasi on käytössä uusi Klarna Checkout -maksutapa, jonka kautta onnistuvat maksut kaikkien Klarnan palvelujen avulla.

Maksujen aktivoiminen

Kun asiakas on maksanut tilauksensa, sinun on aktivoitava maksu. Jos asiakas on valinnut kassalla maksutavaksi laskun tai erämaksun, maksuajan laskenta alkaa aktivointihetkellä. Aktivoi maksut siis aina mahdollisimman lähellä tilauksen toimittamista.

Jos et aktivoi asiakkaan suorittamaa maksua, sitä ei myöskään makseta verkkokauppasi tilille Klarna-tilitysten yhteydessä.

Maksu aktivoidaan seuraavasti:

 1. Avaa haluamasi tilaus verkkokaupan hallinnan Tilaukset-sivulla.
 2. Avaa tilauksen maksutoiminnot.
 3. Paina maksutoimintovalikossa Aktivoi maksu -linkkiä ja päivitä sivu.

  Maksu aktivoidaan ja sen tila päivittyy tilauksen maksutapahtumalistalla.

Näin aktivoit Klarna-maksun MyCashflow-verkkokaupassasi. Jos tilauksella on useita maksutapahtumia, aktivoi kaikki tarvittavat maksut erikseen.

Vaihtoehtoisesti voit myös aktivoida maksuja Klarna Onlinessa, mutta tällöin tekemiäsi muutoksia ei päivitetä MyCashflow'n hallintaan.

Klarna Checkoutin B2B-maksuominaisuuden käyttöönotto

Klarna Checkoutiin kuuluu erillinen yritysasiakkaille suunnattu B2B-kassa, jossa asiakkaalta kysytään muiden tietojen lisäksi Y-tunnusta. Lisäksi B2B-kassalla käytössä ovat vain lasku ja luottokorttimaksu maksutapoina.

B2B-maksuominaisuuden käyttämisestä ei synny ylimääräisiä kustannuksia Klarnan tavalllisten provisioiden lisäksi.

Kun B2B-kassa on käytössä, asiakkaat voivat valita kassalla henkilöasiakas- ja yrityskassan välillä kassalta löytyvän painikkeen avulla.

Jos olet aloittanut Klarna Checkoutin käyttämisen ennen B2B-kassan julkaisua, sinun on tilattava B2B-kassa käyttöön verkkokaupallesi:

 1. Mene Asetukset > Maksutavat -sivulla Klarna Checkoutia käyttävän maksutavan asetuksiin.
 2. Valitse kohta Tilaa Klarna B2B maksujen tuki kauppiastunnuksille.
 3. Tallenna maksutapa.

Tilauksen käsittelyssä kestää jonkin aikaa. Saat sähköposti-ilmoituksen, kun B2B-tuki on lisätty kauppaan.

Kun verkkokauppaasi on lisätty B2B-kassan tuki, kassa otetaan käyttöön Klarna Checkoutia käyttävän maksutavan asetuksissa:

 1. Avaa maksutapa muokattavaksi sivulla Asetukset » Maksutavat ja valitse kohta Käytä Klarna Checkout B2B kassaa yritysasiakkaille.
 2. Kun B2B-kassa on käytössä, voit myös valita, mikä kassa asiakkaille näytetään oletusarvoisesti.

  Esimerkiksi B2B-kauppaversiossa kannattaa asettaa maksutapa näyttämään oletusarvoisesti B2B-kassa.

 3. Tallenna maksutapa lopuksi.

Nyt B2B-kassa on valmis käytettäväksi verkkokaupassa. Voit vielä testata sen käyttämällä Klarnan testitunnuksia ja testitilaa, jotta tiedät miten tarjoamasi maksutapa toimii.

Maksujen testaaminen

Voit testata Klarna -maksujen suorittamista käyttämällä maksupalvelun omaa testitilaa.

Testitilassa suoritettua maksua ei todellisuudessa välitetä maksajalta kauppiaalle.

Aseta Klarna-maksutavan testitila päälle palvelua käyttävän maksutavan asetuksissa kohdassa Testitila.

Klarna tarjoaa myös testaamiseen käytettävän sähköpostiosoitteen ja luottokortin, jotka kassalle syöttämällä voit testata koko ostoprosessin.

Kun Klarna on testitilassa, maksutapaa ei näytetä asiakkaille verkkokaupan kassalla.

Muista ottaa testitila pois päältä, kun olet valmis julkaisemaan maksutavan asiakkaille.

Kun testaat maksuja, varmista että olet kirjautunut hallintaan samalla URL-osoitteella, joka on käytössä versiolla, jossa testaat maksuja. Esim. jos version osoite on www.kauppa.fi, kirjaudu hallintaan osoitteessa www.kauppa.fi/flow.

Klarnan testitilassa ei voi testata verkkopankkimaksuja.