Tällä sivulla käydään läpi tuoteryhmien lisääminen ja muokkaaminen verkkokaupassa.

Voit luoda ja muokata tuoteryhmiä Tuotteet-sivun vasemman laidan tuoteryhmävalikon kautta.

 1. Jos haluat luoda uuden tuoteryhmän, aloita painamalla Tuotteet-sivulla Lisää tuoteryhmä -painiketta.
 2. Jos haluat muokata aiemmin luomaasi tuoteryhmää, paina tuoteryhmän nimeä valikossa ja Muokkaa tuoteryhmää -painiketta tuoteryhmän tiedoissa.
 3. Täytä tuoteryhmän tiedot lomakkeelle.
 4. Tallenna lomake.

Tuoteryhmälomakkeen kentät

 • Nimi: Anna tuoteryhmälle nimi, joka kertoo selkeästi, millaisia tuotteita se sisältää. Tuoteryhmän nimi näytetään verkkokaupan valikossa, joten sen avulla voit auttaa asiakkaita navigoimaan verkkokaupassasi.
 • Näytä versiossa: Valitse kauppa- ja kieliversiot, joihin tuoteryhmä lisätään.

  Jos et valitse yhtään kauppaversiota, tuoteryhmää ei näytetä verkkokauppasi julkisella puolella. Tuoteryhmän tuotteet eivät myöskään löydy hakukoneen kautta.

 • Esittely: Kirjoita tuoteryhmälle esittelyteksti, jossa esimerkiksi voit kuvailla tuoteryhmän tuotteita yleisesti.

  Esittelyteksti kannattaa laatia huolella, sillä se edesauttaa tuoteryhmän hakukonenäkyvyyttä ja voi auttaa luomaan verkkokaupallesi asiantuntevaa imagoa.

 • Sijainti valikossa: Valitse minkä tuoteryhmän alle tuoteryhmä sijoitetaan valikossa. Voit milloin tahansa järjestellä tuoteryhmät uudelleen.
 • Tuoteryhmän näkymä: Näkymän perusteella määritellään, miltä tuoteryhmä näyttää verkkokaupan asiakaspuolella. Eri näkymien ulkoasut ja ominaisuudet riippuvat kaupan teemasta.

  Voit valita kolmesta eri näkymästä:

  • Etusivu: Käytössä vain etusivulla, eli verkkokaupan ylimmän tason tuoteryhmällä. Barebones-teeman etusivulla näytetään koko verkkokaupan uusimpia ja suosituimpia tuotteita.

   Etusivulla on myös oma banneripaikka (frontpage), joka näytetään sivun yläosassa.

  • Näyteikkuna: Barebones-teeman näyteikkunassa näytetään tuoteryhmän omat tuotteet sekä uusimpia ja suosituimpia tuotteita kaikista tuoteryhmän alaryhmistä.
  • Tuotelista: Tuotelistassa näytetään Barebones-teemassa suodatettava ja järjesteltävä lista tuoteryhmän omista tuotteista.

  Lisäksi näyteikkunassa ja tuotelistassa näytetään tuoteryhmän kampanjakuva bannerina, minkä lisäksi jokaiselle tuoteryhmälle voidaan määrittää toinen suurempi banneri.

  Lue lisää Barebones-teeman banneripaikoista.

 • Mainosta tuoteryhmää: Voit merkitä tuoteryhmän mainostettavaksi, jolloin sitä esitellään mainostettavien tuoteryhmien listoilla. Oletusteemassa näitä on etusivulla ja näyteikkunatuoteryhmissä. Mainostettavat tuoteryhmät myös saavat enemmän näkyvyyttä hakukoneissa (niiden <priority>-arvoa sitemap.xml:ssä korotetaan verrattuna kaupan muihin tuoteryhmiin).
 • Kampanjakuva: Voit antaa tuoteryhmälle kampanjakuvan, joka näytetään tuoteryhmäsivun yläosassa asiakaspuolella.
 • Kampanjalinkki: Jos syötät tähän kenttään linkin, kävijä siirtyy linkin kohteeseen painamalla kampanjakuvaa.

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi -osiossa voit asettaa hakukoneoptimoinnin kannalta tärkeitä tietoja, jotka näkyvät hakukoneiden tuloksissa.

Lue lisää verkkokaupan hakukoneoptimoinnista MyCashflow'ssa ›

Sivupohja

Jos olet asentanut Web Designer -laajennuksen, näet lomakkeella myös Sivupohja -osion, jossa voit valita mahdollisen vaihtoehtoisen sivupohjan (jos kaupan teemaan on luotu sellaisia).

Lue lisää vaihtoehtoisten sivupohjien luomisesta.